SYÖMINEN JA REISSAAMINEN - EHKÄ PARHAAT ASIAT MAAILMASSA ❤Mä oon usein sanonut, että syöminen on yks parhaista - ellei paras - asia elämässä. No okei, reissaamisen jälkeen ehkä.. Tosin kyllä reissuistakin katois tietty viehätys, ellei siihen liittyis vahvasti ruoka ja syöminen.

Mä rakastan ruokaa. Ehkä vähän liikaakin, mutta kokin lahjoja mulle ei oo  suotu.. Äiti ja mummi oli ihan superkokkeja, mutta muhun nää geenit ei tarttunu... Lasten ilmeistä kyllä näkee, mitä mieltä ne on, jos kuulee, että mä oon kokannut 😂. Vaikka meillä on perheessä ihan mahtava kokki (ei nimiä, mutta Veli-Matti Kivinen), niin kyllä yks reissujen pääpointti on ruoka ja se, ettei meistä kummankaan tarvii sitä itse tehdä. Nää pari alla olevaa ruokakuvaa kertoo kaiken tarvittavan mun keittotaidoista 💓.


lihapullat kepputilla a la minä

kukkakaali pihvit (tekijä sama kuin yllä)

Mun reissukuvista aika iso osa on ruokakuvia. Vaikka mä en mikään loistava kuvaaja ookkaan, enkä taatusti saa sitä parasta esiin niistä, niin itselle kyllä aina vahvasti palaa mieleen ne maut ja tuoksut. Tuoksuista puheenollen, yks ihan parhaista asioista (mulla näitä ihan parhaita asioita siis riittää..) on se, kun nouset lentokoneesta määränpäässä ja HAISTAT sen ympäristön. Ymmärrättekö? Esim. juuri Thaimaassa ne kaikki tuoksut ja juu - välillä myös kunnon dunkkikset on ihan parhaita! Ne kuuluu siihen ympäristöön ja tuo mulle aina sen tietynlaisen fiiliksen. Ihan ekalla Thaimaan reissulla aikoinaan (1998 tai jotain) mä mietin, että enhän mä voi syödä täällä mitään, koska täällä haisee! Joo ei nii voinu 😂. Kai muuta tehnykkään kun söin!
Me tykätään paikasta ja maasta riippumatta pyöriä toreilla. Varsinkin mies rakastaa ruokatoreja. Mun täytyy kertoa yks ärsyttävä asia tosta siipasta. Se voi syödä oikeestaa ihan mitä vaan ja kuinka paljon vaan, eikä se näy missään. Vissiin ns. läpipasko 😏. Todella rasittava.. 

kalakaupoilla paikallisen ystävän kanssa

ötökkäbaari


Vähintäänkin tuoreet hedelmät haetaan usein torilta. Me ollaan tyttären kanssa mangohulluja, joten niitä pistellään kilokaupalla aina kun eteen tulee. Joka Thaimaan reissulla meillä on myös ollut tapana järkätä illanistujaiset ystävien kanssa. Sinne tietenkin sapuskat haetaan torilta. Näissä illatsuissa sitten syödään kaikkea merenelävistä siipiin. Kerran ollaan raahattu Suomesta jopa Siipiweikkojen soosia, muuta se ei oikein uponnut. Kemuissa myös kuluu paikallista laatujuomaa eli Sangsomia melko paljo, mutta ei siitä sen enempää...
Meidän thaiystävät muuten arvostaa laatuviskejä erityisen paljon (miehet ainakin). Että jos mietit lahjaa miespuoliselle frendille, niin tää on melko varma. Meidänkin ystäväperheellä on Jack Daniels pullo aina mukana. Siitä sitten naukkaillaan pitkin iltaa, kokisella kylläkin yleensä. Thaimaalaiset tykkää juhlia ja niistä juhlista ei ääntä puutu 😊.
Mä en vieläkään osaa perata taskurapua, vaikka se on mulle näytetty noin sata kertaa. Kohteliaisuussyistä kaikkea kuitenkin syödään, jos saman pöydän ääressä istutaan. Merenelävät ei oo ikinä ollut mun juttu, kalaa ja katkarapuja lukuunottamatta. Kalan pitää kuitenkin maistua jollekin muulle, kuin kalalle. Mä voisin hyvin elää pelkällä kasvisruualla näillä reissuilla.


Family dinner
myös junassa saa hyvää ruokaa

ja tietty katukeittiöistä
Khanom Jeen, lemppariaamupala
somtamia voisin syödä joka päivä


Mun ehdottomat lempiruuat ainakin Thaimaassa on Som Tam, keltaiset nuudelit eli ns. drunken noodles (tätä ei vaan saa läheskään joka paikasta), paistettu morning glory eli joku vesipinaatti vai mikälie ja Laab eli eräänlainen tulinen lihasalaatti, mikä ilmeisesti on alunperin Laosista (korjatkaa, jos oon väärässä).

keltaiset nuudelit

stir fried curry katkiksilla

vähän isompaa katukeittiöö Bangkokin Chinatownissa


parasta kalaa I K I N Ä
done
Khao Soi


Katukeittiöt tietty kuuluu asiaan. Ainoa juttu, mikä mua niissä häiritsee on se, että aina ei löydy istumapaikkoja. Mä kun tykkään syödä ruokani jostain syystä istuen. En tosin välttämättä rotvallin reunalla, vaikka Tampereella päin asunkin. Että siinä mielessä oon vähän hienopieru. Perheen miehet kyllä syö ruokansa vaikka päällään seisoen.

Yks ehkä erikoisimmista ruuista, mitä mä oon syönyt on vauva ankerias. Kuullostaa todella pahalta, eikä mullakaan suorastaan kuola valunut, kun tajusin mitä tuli tilattua. Mehän ei siis todellakaan tiedetty, mitä tilattiin. Nälkä oli kamala ja jotain piti saada. Tämä siis Espanjassa. Eettisyydestä en osaa sanoa tässä kohtaa mitään...

angulas eli baby eel 😕tapaksia
Ruuasta vois puhua tuntikausia. Mun edesmenneen ystäväni Katan kanssa harrastettiin sitä, että samalla kun syötiin, mietittiin jo seuraavaa ruokaa. Myös thaimaalaiset on tarkkoja ruokansa suhteen. Sen pitää olla laadukasta, maukasta ja sitä syödään usein. Tuli nälkä, meen jääkaapille. Sun lempiruuat?Kommentit

Suositut tekstit