KUINKA TALVEN VIHAAJA LÖYSI TALVIHARRASTUKSENTässä kohtaa aika moni jo tietää, että mä en oo talven suurin fani.
Nyt on kuitenkin päässyt käymään niin, että oon  löytänyt edes yhden asian, mitä talvella voi tehdä ja on vielä kivaa ja varsin koukuttavaa! AVANTO!

Koko homma lähti oikeestaan siitä, että tyttären kanssa kesän jatkoks päätettiin harva se ilta piipahtaa meidän vakirannalla pulahtamassa. Tyyli oli, että kylpytakit niskaan -> autoon -> rantaan ->autosta järveen -> takasin autoon ja kotiin. Tätä jatketiin tuonne syyskuun lopulle muistaakseni. Siinä vaiheessahan vesi ei edes ollut kovin kylmää.. Tai se tuntui kylmälle, koska mä en todellakaan ollut tottunut uimaan juurikaan alle +25 asteisessa vedessä.No, lopulta alkoi tuntua siltä, että tää olis kiva viedä astetta pidemmälle. Ja voin sanoa, että se oli rakkautta ensi kerrasta 💙. Siis minä, joka oli näihin päiviin vihannut kaikkea kylmää (paitsi tietyissä juomissa), enkä siis voinut kuvitellakaan meneväni täysin vapaaehtoisesti jääkylmään veteen. Mitä tapahtui?

Se olo, mikä puhalahduksen jälkeen tulee, on ihan mieletön! Toki mä uskon vahvasti myös kylmän veden terveysvaikutuksiin. Niistä voit lukea enemmän esim. täältä. Mutta kuten kaikessa, tässäkin kohtaa on hyvä kuunnella omaa kroppaa. Se, mikä sopii itselle, ei välttämättä sovi toiselle. Eli jonkinlainen järki kannattaa pitää mukana, vaikka kuinka hurahtaisi.
on kylmää...

uimahanskat

Meillä koko perhe on vähintäänkin kokeillut avantoa. Mies ei ihan saanut samaa fiilistä kun mä. Tyttärelle (11 vee) taas sauna on useimmiten liian kuuma (eli sen reiska 100 astetta), vaikka istuisi alalauteilla. En ihmettele, koska kotona me käydään sellasissa leppoisissa 60-70 asteen "löylyissä"😂. Täytyy myöntää, että ekojen kertojen jälkeen vedin ihan suosiolla sen pipon korville saunassa. Tuntu meinaan siltä, että korvat palaa..  Toi pipo kuuluu muutenkin ihan vakiovarusteena talviuintiin. Pää kannattaa aina suojata, eikä avannossa todellakaan sukellella! Myös jonkunlaiset lajiin sopivat tossut on aika kivat viimeistään kunnon pakkasilla ja mulla on vielä myös neopreenihanskat, ihan syystä, että kädet jäätyy viimeistään siinä kohtaa, kun tarraat jäisiin kaiteisiin ja kiskot ittes ylös järvestä. Oon todennut oikeesti todella hyväks hankinnaks. Motonetistä ja n 20€. Toki myös joku uikkarin tapanen kannattaa olla päällä ainakin peittämässä kriittisimmät paikat. Vaikka ollaankin saunamaassa, missä kaikki painelee nakuna saunaan porukassa kun porukassa, niin oon ymmärtäny, että tuolla se ei oo kovin suotavaa 😀. En ole kyllä edes yrittänyt..

Mulla ei itsellä oo kokemusta kun tästä yhdestä ainoosta paikasta. Tiedän, että Tampereella on paikkoja, missä avantoonkin saat jonottaa, puhumattakaan suihkusta tai vaikka ihan lauteille pääsystä! Siinä kohtaa saattais kiinnostus kyllä lopahtaa..

Tuolla "mun" saunassa on myös ihan hirmu kivaa porukkaa. Ekasta hetkestä tuntui, että täällä tosiaan saa olla ihan just oma itsensä, eikä tartte jännittää eikä hienostella. Iso osa porukasta on varmaan käyneet useita vuosia ja tietty tuntevat toisensa jo hyvin. Silti tällaisen keltanokan oli helppo astua mukaan. Siis nythän mä oon jo "vanha konkari", koska tässä parin viime kerran aikana oon jo päässyt mukaan  halirinkiin 😁. Tää on hauska! Eilenkin sain taas ihanat hikiset halit vakiukoilta, kun kävelin avannolta saunaan. En tiedä, onko tää joku avantouimareiden tapa vai ihan vaan tuolla missä mä käyn.. Jokatapauksessa ihan mahtava tapa!

Älkää nyt vaan luulko, että talvenvihaajasta tuli tän myötä talvifani! Kyllä mä jo taas tässä kohtaa vuotta niin paljon odotan kevättä ja kesää 💛. Tää tekee kuitenkin talviajan ehkä piirun verran siedettävämmäks. Mielenkiintoista on myös se, että tässä joulun jälkeen iso osa perheestä oli flunssassa, mutta mulla ei mitään. Mä en kyllä muutenkaan sairastele juuri koskaan, mutta uskon vahvasti, että avannolla on tässä näppinsä pelissä, joten influenssat ja muut, sopii yrittää 😈.

Avanto (tai talviuinti) tuntuu olevan aika kovassa nosteessa, joten toivotaan pian lisää saunapaikkoja, ennen kuin nää nykyiset on niin täynnä, että ei tosiaan enää sekaan mahdu. Koko hommasta katoaa siinä vaiheessa hohto.

Ootsä kokeillu avantouintia (tai mun tapauksessa pulahdusta)? Ja jos, niin mitkä fiilikset? Ootko huomannut minkälaisia vaikutuksia?


kuva täältä

Kommentit

  1. Täällä toinen talvivihaaja. Juts sanoin miehelle viikonloppuna, että tekis mieli mennä kokeilemaan avantoa mutta en uskalla, kun tulee kylmä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuut mun kanssa joku päivä! Se on oikeesti ihan mahtavaa, eikä tuu kylmä :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit