Budjettireissu Kroatiaan
Viimeisin reissu tehtiin Kroatiaan. Lennot Splitiin varattiin superhalvalla Norwegianilta ja majoitus löytyi Bookingista. Super Horizon Apartments oli todellakin super! Paikka sijaitsi vähän Splitin ulkopuolella Stobrecissa, joten auto vuokrattiin kentältä.

Pieni, paikallisen perheen pitämä huoneistohotelli jumalaisella paikalla. Mä tykkään enemmän näistä ns. maaseutumestoista, missä saa ihan todella olla rauhassa kaikelta hälinältä. Tästä poikkeuksena Bangkok, mutta ehkä siitä lisää myöhemmin.


Ekan aamun auringonnousu hotellin pihalta

Hotelli oli siis aika pieni, mikä sopii meille paremmin kuin hyvin. Mä en itse tykkää isoista monen tähden ketjuhotelleista. Toki joku taso täytyy olla, esim. en mielellään jaa kämppää vaikka luteiden kanssa. Lämpimässä reissatessa myös jonkinlainen ilmastointi tai edes ropelli on aika kiva, vaikka kuumasta ilmastosta tykkäänkin. Niin ja parveke - tai piha. Tämä paikka oli siis nappivalinta. Toi hotellien metsästys on muuten myös oma taiteenlajinsa.

Kuuteen vuorokauteen ei kuulunut siivousta eikä aterioita. Jos oltaisi oltu pidempi aika, niin ehkä olisi ollut kiva, jos joku olisi käynyt vähän pyyhkäisemässä lattioita. Kotona kun saa siivoilla ihan tarpeeksi. Mutta, näin lyhyellä reissulla järjestely oli ihan ok. Aamupalat tehtiin itse ja myös useimpina päivinä lounas. Onneksi mies tykkää kokkailla, mä en todellakaan.

Alas rantaan vei polku ja suht jyrkät rappuset.
Ihan kiva auringonlasku meidän parvekkeelta 

Kroatian luonto on ihan uskomattoman upea. Toki muualtakin Välimeren alueelta löytyy vastaavia paikkoja. Näin kirkkaita vesiä oon bongannut ehkä viimeksi jossain Karibialla vuonna nakki. Jos oltais oltu miehen kanssa kaksisteen, niin ehdottomasti joko patikointi tai fillarointi olisi kuulunut ohjelmaan. Nää perhereissut mennään enemmän lasten fiiliksen mukaan, koska ollaan todettu, että kaikkien kannalta helpompi ratkaisu 😄.

Kuuden päivän aikana ehdittiin poiketa Krka n vesiputouksilla, (en tykännyt, koska liikaa porukkaa) Splitin vanhassa kaupungissa (ihana) ja jopa paikallinen cämppäri (camping) tuli tsekattua. Sieltä löytyi ihan loistava allasalue kuntosaleineen, saunoineen ja poreammeineen. Tosin alle 16-vuotiailla ei ollut asiaa saunaan, ei vaikka kuinka selitettiin, että hei oikeesti, me asutaan maassa, jossa lähes kaikki vauvasta vaariin saunoo.. Kuntosalille kyllä nää 11- ja 15-vuotiaat sai mennä kahdestaan.


Lovacki Rogin lihalautanen.. Onneks pari rehuakin löytyi 😃
Meillä myös tykätään syödä hyvin, joten safka on tietty iso osa meidän fämilin reissuja. Mä oon ollut tässä kesäkuun lopulta ankaralla laihiksella, joten ihan överiks ei viitsinyt tällä reissulla vetää. Toki sain mäkin osani herkuista. Kroatialainen keittiö tuntuu olevan melko lihapainotteista, mikä sopi erinomaisen hyvin meidän perheen muille jäsenille. En mäkään vegaani ole, mutta liharuokien suhteen äärimmäisen ronkeli. Ja jotenkin on muutenkin alkanut tuntuun siltä, että vähempi lihaa on parempi. Ehkä mussa on vähän maailmanparantajan vikaa. Toki lentämisellä ei paljon planeettaa pelasteta. Lovacki Rog taisi lopulta olla lähistön ravintoloista se paras. Selkeästi lihansyöjille, mutta ei mullakaan nälkä jäänyt.


Ihan loistoreissu siis kaikinpuolin. Pakko ehkä vielä palata tsekkaamaan muitakin paikkoja Kroatiassa. Meidän 4-henkiseltä perheeltä paloi tähän reissuun kaikkineen (siis lennot, majoitus, auton vuokra, syömiset, kaikki) n. 2000 €. Hirveesti olisi vielä kerrottavaa, mutta ehkä mä nyt lopetan tähän ja jatkan toisen kerran. Haen jääkaapista rahkapurkin ja kuvittelen syöväni vaikka ihania kroatialaisia juustoja 😋
Kommentit

Suositut tekstit