KOH LANTA JA ANIMAL WELFARE

Thaimaa on ollut mun suosikkikohde jo vuodesta 1998 muistaakseni. Sitä ennen olin reissannut pari kertaa Karibialla ja olin vakuuttunut, että Thaimaa ei tule koskaan olemaan mun juttu. No ihan pieleen meni! Se oli rakkautta ensi treffeillä 💚. Tuon reissun jälkeen oon palannut vähintään kerran vuodessa paikanpäälle. Välillä viikon omia reissuja ja välillä perheen kanssa vähän pidempiä. Näin myös viime kesänä. Lantan saari on noussut myös yhdeksi suosikkikohteeksi ja viime kesän reissulla pääsin taas toteuttamaan yhden pienen haaveen. Lanta Animal Welfare tekee uskomatonta työtä paikallisten kulkukoirien ja kissojen hyväksi.
Kitty City

Ihan ekana meidät ohjattiin Kitty Cityyn. Ihana paikka! Täällä saa rapsutella ja leikkiä kisujen kanssa ihan mielinmäärin! Kissat tykkää ja mekin tykättiin 😍. Meidän eläinrakkaalle perheelle ihan loistava paikka! Vapaaehtoiset kertoilivat Kitty Cityn toiminnasta ja kysyivät samalla, olisiko aikaa / halua vaikka lenkittää koiria. No todellakin oli!!! En muista, paljonko sillä hetkellä paikassa oli koiria, mutta aika selvää on, että työntekijöiden aika ei millään riitä kaikkeen, joten vierailijoista on suuri apu esim. juuri koirien lenkittämisessä. Paljon muitakin hommia vierailijoille löytyy, joten jos olet menossa paikanpäälle, kysäise mitä voit tehdä.


veljekset Singha ja Elvis <3 font="">


Meille siis valikoitui koirista veljekset Elvis ja Singha. Koirat tietty valitaan sen mukaan, millaista kokemusta vierailijalla ylipäänsä on koirista. Ihan haastavimpia tapauksia ainakaan me emme uskaltaneet edes ottaa. Vain aikuiset saavat koiria siis taluttaa, mutta toki lapset saavat olla mukana. Nämä ihanat olivat vielä pentuja ja joku aika käyntimme jälkeen molemmat matkasivat omaan, toivottavasti loppuelämän kotiin.

Animal Welfarella on myös oma pieni kauppa, mistä voi ostaa vaatteita, kangaskasseja, pullonavaajia, riippukeinuja kissoille, coolereita ja vaikka mitä. Myös rahalahjoitukset otetaan kiitollisena vastaan. Ehdottomasti visiitin arvoinen paikka, jos vaan eläinten asiat kiinnostaa!

päikkärit voi ottaa missä vaan

Lanta Old Town


Tämä oli kolmas visiitti Lantalle. Kahdella viimeisellä meillä on ollut oma auto. Meille on helpoin reissata näin. Onneks toi mies on loistava kuski, mä itse en ehkä uskaltais ajella. Ehkä jonain päivänä 😂. No, Lantan vanhakaupunki on jostain syystä aiemmilla reissuilla jäänyt ihan huomaamatta. Koska mies vielä tykkääkin ajella, niin lähdettiin tsekkaamaan paikka. Ja hyvä että lähdettiin.. Tunnelma oli ihan omansa. 


riippumattoja oli joka kuppilassa ja näitä myös myytiin


Old Town on rakennettu pääosin meren päälle ja suuri osa rakennuksista on puusta. Paikka oli täynnä ihania pieniä kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Myös kasvissyöjät on otettu hyvin huomioon. Ainoa asia, mitä mä näillä reissuilla kaipaan, on hyvä kahvi, ja onneks sitä nykyään saakin helposti. En nyt puhu mistään perussaludosta, vaan tummasta ja vahvasta kahvista. 

Me oltiin paikalla kesäkuussa, joten porukkaa oli ainakin silloin todella vähän, onneksi. Lähes kaikki raflat ja kaupat oli kuitenkin auki. 

Mu Koh National Park

Koska autolla pääsee näppärästi saarta ympäri, seuraaava kohde oli Mu Koh  luonnonpuisto. Reitti paikalle on melko mäkistä ja välillä piti jännätä riittääkö meidän pirssissä tehot kiivetä mäki ylös 😀. No riitti. Ihan varma en oo muutamista reippaista pyöräilijöistä, joita matkan varrella tuli vastaan... Siinä muuten olis taas meikäläiselle yksi haaste, minkä haluaisin toteuttaa 💪.

Paikka sinänsä oli kiva ja hieno maisemiltaan. Apinoitahan tuntuu olevan jokaisen nähtävyyden ympäristössä ihan riittävästi, eikä mulla mitään niitä vastaan ole. Toki tarkkana saa olla omaisuutensa ja eväidensä suhteen. En muutenkaan suosittele liian läheistä kontaktia näiden kanssa, koska rabies. Jotain luontopolkua olisi myös ollut mahdollista lähteä kiertämään, mutta oman lapseni tuntien, ei sitten siihen lähdetty 😂. Ja kuuleman mukaan se myös vaatii jonkinmoista fyysistä kuntoa.
Tällä reissulla oltiin kolme päivää, mutta Lanta on yksi niistä paikoista, joissa on Thaimaan reissulla aina käytävä.Kommentit

Suositut tekstit